Media
Een betere gezondheidszorg in blogs, podcasts en video

Blogs

Schermafbeelding 2024 06 02 om 22.15.59

Hoe lang "zingt" desinformatie rond?

02 juni 2024 door Michael Smulders

Twee video’s: van Daisz over “prikjes tegen kanker” en van Ursula von der Leyen over “prebunk”.
In beide gevallen: medisch model waarbij virussen als boosdoeners worden opgevoerd en vaccinatie als de ultieme redding

Kind krijgt prik

Vaccineren gaat over grenzen

30 april 2024 door Michael Smulders

Grensverleggend, grensoverschrijdend, de huid als afgrenzing naar de buitenwereld, grenzen aan de geneeskunde, lichamelijke integriteit is de grens, de veiligheid van mijn kind is de grens, in de discussie over vaccineren is "grens" een centraal begrip

Podcasts

 Corona Ontkroond, de podcast

December 2020 startte ik een podcast waarin ik de groteske aandacht voor corona aan de kaak stel, en onderdelen van de aanpak van de corona-epidemie belicht. Over selectieve berichtgeving en verregaande maatschappelijke gevolgen van ongefundeerd overheidsbeleid. 

Zorg voor de Zorg,de podcast 

In 2023 start er een nieuwe serie podcasts met de thema's zoals die ook te lezen zijn in 'Bodemloos, zorg voor de zorg'. De corona-crisis zet zich voort als zorg-cisis, waarbij nu niet een epidemie maar de overbelasting door chronische aandoening de gezondheidszorg ernstig bedreigd. 

Videos

(On)gezonde maatregelen

20 oktober 2021

Van Covid-19 worden SOMMIGE mensen ernstig ziek, voor IEDEREEN is het slecht om versoepeling van de maatregelen verder uit te stellen. Kijk waarom we achteruit gaan en waarom het de hoogste tijd is voor een andere aanpak. 

Samen tegen corona

12 maart 2021

Wie regeert Nederland, Koningin Corona of minister-president Rutte? De mythe van de Britse variant en de gemiste kans. Een emotionele maar rationeel onderbouwde oproep aan de regering om te doen wat ze vergeten zijn: regeren ipv reageren, innoveren ipv immobiliseren.