Media
Een betere gezondheidszorg in blogs, podcasts en video

Blogs

Vergelijking 2015 en 2020

CBS doodsoorzaken statistiek COVID-19

01 februari 2024 door Michael Smulders

De kwaliteit van de brongegevens en de werkwijze van het CBS
zijn van invloed op doodsoorzakenstatistiek . Daardoor wordt het aantal COVID-19 doden geflatteerd weergegeven.

Kruis door 1 voor 6

In hoger beroep reclame HPV vax afgewezen

20 december 2023 door Michael Smulders

Wat  het college van beroep van de Reclame Code Commissie schreef in haar uit spraak  over mijn klacht en wat er bleef er liggen aan interessante aspecten

Podcasts

 Corona Ontkroond, de podcast

December 2020 startte ik een podcast waarin ik de groteske aandacht voor corona aan de kaak stel, en onderdelen van de aanpak van de corona-epidemie belicht. Over selectieve berichtgeving en verregaande maatschappelijke gevolgen van ongefundeerd overheidsbeleid. 

Zorg voor de Zorg,de podcast 

In 2023 start er een nieuwe serie podcasts met de thema's zoals die ook te lezen zijn in 'Bodemloos, zorg voor de zorg'. De corona-crisis zet zich voort als zorg-cisis, waarbij nu niet een epidemie maar de overbelasting door chronische aandoening de gezondheidszorg ernstig bedreigd. 

Videos

(On)gezonde maatregelen

20 oktober 2021

Van Covid-19 worden SOMMIGE mensen ernstig ziek, voor IEDEREEN is het slecht om versoepeling van de maatregelen verder uit te stellen. Kijk waarom we achteruit gaan en waarom het de hoogste tijd is voor een andere aanpak. 

Samen tegen corona

12 maart 2021

Wie regeert Nederland, Koningin Corona of minister-president Rutte? De mythe van de Britse variant en de gemiste kans. Een emotionele maar rationeel onderbouwde oproep aan de regering om te doen wat ze vergeten zijn: regeren ipv reageren, innoveren ipv immobiliseren.